Cramele Noastre

In caz ca vrei sa ne faci o vizita


CRAMELE NOASTRE

CRAMA TATA SI FIULCRAMA COTESTICRAMA NICORESTI
Str. Calea Moldovei Nr. 35, Focsani - Vrancea
Tel.: +40 237 220 341
Email: office@apcovin.roLa Focsani, strada Calea Moldovei nr. 35 - drumul E85 a fost construit un modern centru de depozitare, conditionare si imbuteliere in anul 2005 - 2006.
Depozitarea si conditionarea vinurilor se realizeaza in rezervoare de inox si fermentatoare cu temperatura controlata , ce are in vedere conservarea cat mai corecta a aromei, capacitatea de stocare fiind de peste 1,5 milioane litri.
Centrul este dotat cu o linie moderna de imbuteliere sticle de diverse capacitati, productie Italia, cat si o instalatie de imbuteliat vinul la bag in box.
Aici se afla si depozitul de vinuri imbuteliate, dotat cu instalatie de climatizare, pentru a mentine o temperatuta optima, constanta la vinuri.

Comuna Cotesti, judet Vrancea
Lat: 45.6424023
Lng: 27.0603909Din cel mai mare bazin viticol din tara - Vrancea, Crama Tata si Fiul a ales pentru vinurile albe si aromate renumita podgorie Cotesti. Podgoria are un areal viticol intins, Localitatea Cotesti este atestata documentar de pe la 1471, cand in Moldova domnea Stefann cel Mare, iar in Tara Romaneasca domnea Radu cel Frumos.

Podgoria este situata intre Valea Milcovului si Valea Ramnicului, la 13 km de orasul Focsani, pe drumul national DN2- e85. Marturiile arheologice pun in evidenta faptul ca din cele mai vechi timpuri, de pe vremea dacilor in aceasta zona se cultiva vita-de-vie. Compozitia geologica a solului este alcatuita din straturi de prundis si pietris care formeaza solurile aerate favorabile dezvoltarii vitei de vie. Solul prezinta o culoare rosie-bruna. In timpul zilei absoarbe caldura razelor de soare pe care o cedeaza in timpul noptii. Aceasta proprietate a solului, face ca vita de vie, in aceasta zona, sa prezinte calitati deosebite.

Aici intalnim soiuri precum: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Feteasca Regala, toate aceste soiuri fiind culese manual. In mijlocul plantatiilor cu vita de vie am construit in anul 2013 o crama noua, dotata cu ultimele tehnologii in domeniu. Aici are receptia strugurilor, desciorchinatul si zdrobitul, macerarea la frig a soiurilor aromate, presarea usoara cu ajutorul preselor pneumatice, fermentarea in cisterne inox cu temperatura controlata.

Comuna Nicoresti, Sat Fintani, judet Galati
Lat: 45.94381149
Lng: 27.2856434Vinurile rosii au la origine strugurii din Dealurile Nicorestilor - podgorie legendara din vremea lui Stefan cel Mare. Podgoria Nicoresti este incadrata de-a lungul paralelei 45, asemenea renumitelor zone Bordeaux si Toscana, recunoscute pentru vinurile rosii deosebite. Chiar daca zona este recunoscuta pentru strugurii rosii de calitate precum Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon si Babeasca Neagra am plantat aici si soiuri albe: Feteasca Alba, Riesling, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca care s-au aclimatizat foarte bine.

In mijlocul plantatiilor este situata crama cu o capacitate de de pozitare de 1.000.000 l, unde are loc atat receptia strugurilor, desciorchinarea, macerarea strugurilor rosii, cat si fermentarea.