Traditie & Pasiune

Producator de vin din 2003


 

La Crama Tata si fiul, vinurile sunt facute cu stiinta si dragoste, din struguri crescuti, verificati, selectati si culesi cu mana de noi, podgorenii de la Nicoresti si Cotesti. Sunt vinuri ce se dezvolta odata cu noi, ca familie si se imbogatesc in fiecare an cu cate o farama din fiinta noastra.

 

logo crama T&F mare

La Crama Tata si Fiul e vorba de pasiune, de daruire, de dorinta de a duce mai departe, din tata in fiu, o traditie de sute de ani a oamenilor din aceste locuri. Nu se face vin de ieri – de azi aici, in Vrancea si nu degeaba vinurile obtinute aici sunt renumite.

Sunt multe elementele care fac un strugure sa devina VIN, (nici unul nefiind lasat la voia intamplarii): de la solul fertil si cele 1350 de ore insorite pe an, la devotamentul si priceperea celor care obtin licoarea bahica, pana la utilajele performante si noile tehnici de vinificatie.

De aceea fiecare sticla imbuteliata aici, nu contine doar vin de calitate ci si munca, suflet, daruire si respect pentru traditie.

 

Pasiunea pentru vin s-a nascut din dragostea pentru natura a celui care a pus bazele acestei afaceri de familie, in anul 2003, dupa ani multi de experienta in domeniul viticol. Investitiile constante in oameni, tehnologie si reconversia vitei de vie au dezvoltat mestesugul local in obtinerea vinurilor de calitate.

In prezent, Crama Tata si Fiul, detine o capacitate de 1.500.000 de litri/an, 150 de hectare cultivate cu soiuri romanesti nobile (Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Babeasca Neagra) si soiuri internaţionale (Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot).
Vinurile sunt depozitate si conditionate in rezervoare de inox si fermentatoare cu temperatura controlata si, dupa caz, maturate in butoaie de stejar de 225 litri tip Bordeaux, pentru a fi apoi lasate la invechit in sticle, in hrubele cramei.

cutii vinuri

 

VINUL

Placere si recompensa pentru degustator
Munca, bucurie si respect pentru producator, este elementul care defineste atat istoria locurilor, cat si istoria familiei Apostol.